Скромна трапезаТържественото ястие ще бъде киш с яйца и спанак Рецептата

...
Скромна трапезаТържественото ястие ще бъде киш с яйца и спанак Рецептата
Коментари Харесай

Кралят черпи с постен пай

Скромна софра
Тържественото ядене ще бъде киш с яйца и спанак 

Рецептата не изисква скъпи съставки

Крал Чарлз и кралицата Камила избраха формалното ядене на тържеството по случай коронацията му да бъде киш - солен къс, подготвен от меко тесто, спанак, многообразие от бобови растения и свеж естрагон. Рецептата е основана от кралския готвач Марк Фланаган и е определена от Чарлз и Камила в съдействие с него. Изборът не е изненада, защото Чарлз обича всичко с яйца и сирене.

От Бъкингамския замък обясниха, че са се спрели на пая, тъй като може да се сервира топъл или леден, дава отговор на необятен набор от хранителни условия и задоволява разнообразни усети. Ястието е вкусно, не доста комплицирано и не изисква скъпи или сложни за намиране съставки.

Крал Чарлз III е прочут със своя необикновен метод на живот и голям брой несъгласия, които са го белязали, само че знаете ли какво не обича да яде и кое е обичаното му ядене?

Когато споменем кралското семейство, всичко което си представяме е благосъстояние и обилие, само че това наподобява не важи за крал Чарлз III, който във връзка с храната не е по никакъв начин придирчив. Ако си мислите, че обичаното ядене на новия крал е някакъв безценен деликатес, наличен единствено за най-богатите, грешите, крал Чарлз III обожава варени яйца. Любимото му ядене е ризото от диви гъби с био агнешко. Гъбите обаче би трябвало да са отгледани в неговия парцел и защото Чарлз ги обожава, постоянно води готвачите си да им покаже къде порастват най-добре.

От месата, агнешкото е обичаното на Негово Величество, а има и нещо, което е неразрешено за подготвяне. Още преди 14 години всеки готвач е предизвестен, че гъшият дроб е неразрешен в двора. Този френски деликатес е доста първокласен, извънредно лоен, с богат усет и гладка текстура. И въпреки всичко крал Чарлз III си остава правилен на агнешкото и варените яйца.



Български билки ухаят в Хайгроув
Кралската двойка се увлича по градинарство
Поляните с диви цветя са мода на Острова

Една от пристрастеностите на Чарлз още от ранна възраст е градинарството – занимание, което споделя със брачната половинка си Камила. Той трансформира в райска градина имението си Хайгроув, както и замъка на починалата кралица Елизабет II – Сандрингам, където всички плодове и зеленчуци към този момент са органични. 

Български уханни билки също порастват в Хайгроув. При първото посещаване на принц Чарлз у нас през 1998 година в качеството му на престолонаследник брачната половинка на президента Петър Стоянов – Антонина, му подарява семена от босилек, мащерка, омайниче и жълт кантарион за специфична Алея на България. 

В навечерието на коронацията си крал Чарлз III изпрати над 200 хиляди пакета със семена на диви цветя в началните учебни заведения на Англия. Целта е децата да вземат участие интензивно в засаждането им. Специалисти пресмятат, че планът може да сътвори близо 50 ливади с размерите на футболно игрище, всички със застрашени растителни типове.

Засаждането на поляни с диви цветя се трансформира в мода на Острова, въодушевена от Чарлз. Преди 10 години той поде умря Coronation Meadows Initiative за основаването на 60 ливади с диви цветя – по една за всяка година от царуването на майка му.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР